Telecom

Iedereen vindt het inmiddels de normaalste zaak van de wereld om op elk moment van de dag te kunnen communiceren met wie dan ook. Zowel zakelijk als privé. Het telefonie- en internetnetwerk mag dan ook nooit steken laten vallen. Een kink in de kabel is niet langer slechts onwenselijk, maar inmiddels onacceptabel.

Achter de schermen werken

Als veelal onzichtbare speler achter de schermen zorgt Orsatel Telecom ervoor dat mensen verbonden blijven met elkaar. 24/7 en dat 365 dagen per jaar. Onze specialisten zorgen er bijvoorbeeld voor dat consumenten worden aangesloten op internet en eigenlijk alleen hun TV nog maar hoeven aan te zetten om bijvoorbeeld te kunnen genieten van interactieve TV. Easy does it. 

Betrouwbare verbindingen

Jaarlijks zorgen wij bij vele tientallen duizenden huishoudens voor een betrouwbare verbinding tussen het ondergrondse kabelnetwerk en de aansluiting in de meterkast. Hetzelfde doen wij bij bedrijven en zakelijke gebruikers. Of het nu om koper, coax of glasvezel gaat is ons om het even. Het traject tussen ondergrondse kabel en de meterkast is het domein van onze mensen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in de montage en demontage van telefooncentrales en telecom-gerelateerde artikelen. Voor al deze werkzaamheden worden wij veelal ingeschakeld door gerenommeerde aannemersbedrijven, zoals onder meer Volker Wessels Telecom, Koning & Hartman, Schuuring en Stam&Co.

Capaciteit optimaliseren

Grote telecombedrijven, zoals KPN, doen een beroep op onze expertise en ervaring om de capaciteit van hun netwerk zo efficiënt mogelijk te benutten. In opdracht van KPN herverdelen wij bijvoorbeeld de verbindingen tussen wijkverdelers. Door dit slim te doen wordt de benutting van de ene wijkverdeler gemaximaliseerd, waardoor een andere wijkverdeler buiten gebruik kan worden gesteld. Dit levert KPN een enorme besparing aan energiekosten op. Daarnaast schonen wij bijvoorbeeld regelmatig de leidingen in de hoofdverdelers van KPN. Door dode leidingen te verwijderen reduceren wij het risico van kortsluiting en andere calamiteiten.

Storingen oplossen

In het geval van storingen voeren wij op verzoek van onze opdrachtgevers metingen terplekke uit. Als de oorzaak van de storing zich bovengronds bevindt, lossen wij het probleem direct op.